Referenser

Referenser

BrandGuide ägs och drivs idag av JO Malmkvist. Tack vare hans långa tid i branschen har företaget mycket goda kontakter med specialister inom de flesta områden.

BrandGuide samarbetar med flera olika produktionsbyråer för att kunna möta varierande behov och resurser.

Därför kan BrandGuide skräddarsy upplägg med de bästa producenterna inom sina respektive områden.

Det kan bland annat vara:

Kort sagt alla verktyg ditt företag och varumärke behöver för att nå de uppsatta målen.

A/S Helle Fabrikker

Helle knivar – Norge, fattade 2008 beslutet att satsa mot en internationell marknad. Med en unik produkt och en stark inre identitet var det viktigt att hitta en partner med en bred kunskap och förståelse för långsiktigt och strategiskt varumärkesarbete.

Vi valde JO Malmkvist som partner i företagets varumärkesresa tack vara hans långa och breda erfarenhet och kompetens.

Samarbetet med JO blev mångårigt och resan blev precis så intressant och utmanande som var väntat. Idag innehar Helle knivar en stark position internationellt med stor framgång i Europa, USA, Canada och Japan mm. med ett varumärke med av högsta kvalitet.

Jag rekommenderar gärna JO till alla företag som vill lyfta sitt varumärke till nästa nivå.

Anders Haglund Marknadschef
A/S Helle Fabrikker

Eskilstuna Kebabfabrik AB

Vi är ett framgångsrikt företag som sedan 1994 tillverkat och sålt kebabprodukter till restauranger runt om i Sverige. 2022 var det dags för oss att ta nästa steg i företagets utveckling.

Vi ville expandera och börja sälja våra goda produkter direkt till konsument. I samband med det ville vi även påbörja en varumärkesresa. JO Malmkvist hjälpte oss på den resan genom att initialt hålla workshops med oss, där han utmanade oss med sina frågeställningar och hjälpte oss att komma fram till flera viktiga slutsatser.

Han utgick från vår gamla logotype och, baserat på vår input, tog han steg för steg fram vår nya logo och generella formspråk. Det var en intressant process och vi är väldigt nöjda med resultatet.

Förutom logotypen hjälpte JO oss med hemsida, produktförpackningar, design av bilpark, personalens kläder, foton, säljmaterial och liknande. Han la upp strategin inför produktlanseringen och genom sina kontakter öppnade han dörren för oss så att vi fick komma in på vår första konsumentbutik, ICA Maxi i Eskilstuna.

Jag kan varmt rekommendera JO Malmkvist.

Kadir Kaymaz VD, Eskilstuna Kebabfabrik AB

Svenska Allen Coding AB

I mitt arbete som VD för Svenska Allen Coding AB arbetade vi under 16 år med JO Malmkvist för att stärka företagets varumärke kopplat till samtliga våra marknadsaktiviteter. På en marknad med många stora internationella konkurrenter lyckades vi genom åren bygga ett starkt och välkänt varumärke på den svenska marknaden.

JOs långa samarbete med oss gav honom en mycket god kännedom om företaget, våra tjänster och produkter. Det i sin tur lade grunden för det strategiska och lönsamma arbetet med vårt varumärke. JO fungerade som ett bollplank och en erfaren och kompetent rådgivare för våra marknadsfrågor.

JO Malmkvists strategiska varumärkesarbete hjälpte oss att få en högre värdering av bolaget när det väl blev dags att sälja.
Jag kan varmt rekommendera JO Malmkvist.

Magnus Folcke CEO - Industrial Coding and Marketing

Sparbanken Rekarne

Under min tid som VD på Sparbanken Rekarne kallade jag initialt in JO Malmkvist för att förstärka och inspirera vår interna marknadsavdelning. Det mångåriga samarbetet löpte på mycket bra och han var bollplank åt två av bankens marknadschefer. Därefter anlitade jag honom som bankens marknadschef.

JO Malmkvist la upp strategin och ansvarade för bankens varumärkesresa. Hans mångåriga erfarenhet och kunskap hjälpte oss att lyfta Sparbanken Rekarnes varumärke till dagens höga nivå.

En viktig del i denna framgångsresa var JOs förmåga att engagera våra medarbetare. Tillsammans, skapade vi en arbetsplats full av ambassadörer som i varje enskilt kundmöte med stolthet representerade sin bank.

JO Malmkvist är en mycket kompetent och erfaren varumärkesstrateg som jag verkligen kan rekommendera.

Mats Bengtsson

Så går det till

JO Malmkvist har lång och bred erfarenhet och kompetens av strategiskt varumärkesbyggande och säljande kommunikationsarbete.

JOs erfarenheter omfattar arbete med både stora och små varumärken på den internationella såväl den svenska marknaden.

Han har arbetat med både Business to Business (B2B) och Business to Consumer (B2C).

Boka nu

Låt oss träffas

Kontakta mig när du har frågor om ditt varumärkesbyggande.